Dug Andrićgrada 1,2 miliona KM

Bez autora
Sep 10 2015

Firma "Andrićgrad" u većinskom vlasništvu Emira Kusturice mora da plati 1,2 miliona KM poreza na dodatnu vrijednost, jer je utvrđeno da su zgrade u tom gradu izgrađene bez građevinske dozvole. Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje BiH u posljednjoj kontroli otkrili su da je "Andrićgrad" neosnovano prikazivao odbitak ulaznog PDV-a za izgradnju. Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević kazao je će onog trenutka kada "Andrićgrad" pribavi neophodne građevinske dozvole biti stvoren zakonski osnov da najveći dio duga više ne postoji, odnosno da mora platiti samo dug u iznosu od 150.000 KM.

Firma "Andrićgrad" u većinskom vlasništvu Emira Kusturice mora da plati 1,2 miliona KM poreza na dodatnu vrijednost, jer je utvrđeno da su zgrade u tom gradu izgrađene bez građevinske dozvole, objavio je poslovni portal Kapital.

Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje BiH u posljednjoj kontroli otkrili su da je "Andrićgrad" neosnovano prikazivao odbitak ulaznog PDV-a za izgradnju.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević kazao je će onog trenutka kada "Andrićgrad" pribavi neophodne građevinske dozvole biti stvoren zakonski osnov da najveći dio duga više ne postoji, odnosno da mora platiti samo dug u iznosu od 150.000 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik